Modeketen Tuunte failliet verklaard

Tuunte Fashion is dinsdag op eigen aanvraag failliet verklaard. Er is inmiddels een curator aangesteld bij de modeketen, laat directeur Louis van Andel weten tegenover RetailNews.

Tuunte telt meer dan veertig kledingwinkels in ons land en is vooral in het oosten van het land actief. De laatste jaren sloeg de retailer een andere weg in, door te stoppen met de uitverkoop, meer eigen kleding te verkopen en winkels op A1-locaties te openen. Zo kwamen er winkels in steden als Nieuwegein en Zoetermeer en werd de eerste franchisewinkel Zusje van Tuunte gelanceerd.

De modeketen bevindt zich vooral in kleinere provinciesteden, die volgens Van Andel kampen met teruglopende bezoekersaantallen. Tuunte heeft zich volgens hem niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap. “Daar heb je zeker vijf tot tien jaar voor nodig, en dan nog ben je niet zeker van resultaat.”

De investeerders achter Tuunte hebben besloten de stekker uit de modeketen te trekken, ondanks de ‘harde consequenties voor de eigen organisatie’. “De organisatie waar alle Tuunte-medewerkers jarenlang met hart en ziel voor hebben geknokt”, zegt de directeur.

Tuunte was al ruim vijf jaar verliesgevend. Of de keten in andere vorm of in andere handen verder gaat, zal de komende tijd duidelijk worden. “Ik weet dat er al een aantal geïnteresseerden zijn”, aldus Van Andel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!