Dit is de eerste Britse 'winkel' van Volkswagen

Dit is de eerste Britse 'winkel' van Volkswagen

Volkswagen heeft in Birmingham een nieuw, smart winkelconcept geïntroduceerd. De eerste ‘retail store’, noemt de Britse organisatie het zelf. ‘Het consumentengedrag verandert continu en dat evoluerende landschap heeft Volkswagen geïnspireerd deze nieuwe tak van retail te betreden.’

Gemak staat centraal in de winkel. Consumenten kunnen er terecht voor hun eerste vragen rond de aanschaf van een auto tot de aanschaf van een nieuwe of tweedehands Volkswagen. In de winkel staan een aantal van de laatste modellen van het Duitse automerk.

Retaildesignbureau Dalziel & Pow is verantwoordelijk voor het winkelconcept. Bij binnenkomst valt meteen de tien schermen lange videomuur op, die ongeveer de hele lengte van het pand in beslag neemt. De videomuur wordt onder meer gebruikt om 360 graden-beeldmateriaal van auto’s te laten zien.

Het is ook mogelijk om een auto te testen. Vlakbij het winkelpand bevindt zich een speciaal gebied waar klanten een proefrit kunnen maken. Als ze toch een tweedehands auto willen aanschaffen, kunnen ze in de winkel kiezen voor een ‘Das Weltauto’. Een gebruikte Volkswagen krijgt het predicaat Das Weltauto als de auto op minstens 130 punten is gecontroleerd en goedgekeurd, en gaat gepaard met een jaar lang garantie.

De winkel bevindt ging vorige maand open en bevindt zich in winkelcentrum Bullring, dat jaarlijks 36 miljoen bezoekers trekt. Het automerk beschouwt de winkel als aanvulling op de bestaande vijf showrooms in het Verenigd Koninkrijk, waaronder het vlaggenschip in West-Londen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in