'Amerikaanse malls krijgen tweede leven als distributiecentra'

'Amerikaanse malls krijgen tweede leven als distributiecentra'

Door de snelle online groei zoeken Amerikaanse bedrijven naarstig naar distributiefaciliteiten dichter bij bewoonde gebieden of aan snelwegen. Leegstaande winkelcentra zijn daarom gewild, meldt The Wall Street Journal.

Amazon overweegt in North Randall, Ohio een voormalig winkelcentrum in te zetten als fulfilmentcenter. FedEx opent op zijn beurt volgende maand een distributiecentrum in een voormalige mall in Mesquite, Texas.

Voormalige malls zijn voor zulke partijen aantrekkelijk, omdat ze relatief dicht in de buurt van consumenten of de belangrijkste snelwegen over veel ruimte beschikken. Het blijkt echter niet eenvoudig om een winkelcentrum om te vormen tot een logistieke ruimte. Ontwikkelaars stellen dat de gemeenschap eerst moet accepteren dat het winkelcentrum heeft gefaald en moet beseffen dat er baanmogelijkheden liggen in de logistieke vastgoedsector.

De veranderingen in het retaillandschap leiden in de Verenigde Staten tot sluitingen van winkelcentra. Sommige analisten schatten dat de komende jaren zo’n vierhonderd van de 1100 Amerikaanse malls overbodig worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!