TerStal schrijft weer zwarte cijfers

TerStal schrijft weer zwarte cijfers

Textielketen terStal heeft in 2016 voor het eerst in vier jaar weer winst geboekt. Waar de retailer in 2015 nog ruim drie ton in het rood stond, werd vorig jaar een winst van 948 duizend euro geboekt. De holding achter terStal was bovendien goed voor bijna achtduizend euro winst, tegenover een verlies van 1,6 miljoen een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarrekeningen die onlangs zijn vastgesteld.

TerStal zag zijn omzet vorig jaar flink oplopen: van 52,9 naar 57,3 miljoen euro. Dat is een toename van ruim acht procent. Mede daardoor liep het bedrijfsresultaat op van nul naar anderhalf miljoen euro.

De omzet en het resultaat ontwikkelen zich volgens de directie in de eerste maanden van dit jaar in lijn met het plan. ‘De verwachte kasstroom uit bedrijfsoperaties is voor de komende jaren positief’, staat in de jaarrekening. Verder wordt gemeld dat er in 2016 een herkapitalisatie en herfinanciering heeft plaatsgevonden.

TerStal heeft momenteel zo’n tweehonderd winkels in Nederland, verspreid door het hele land. Er werken bijna vijfhonderd mensen (in fte). De textielketen zag onlangs in Tuunte een concurrent failliet gaan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends