Opnieuw minder faillissementen in retail uitgesproken

Opnieuw minder faillissementen in retail uitgesproken

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op 25. Dat is iets minder dan in juni en mei, nadat in april met 19 faillissementen nog een laagterecord was bereikt.

Het totaal aantal faillissementen ligt over de eerste zeven maanden van dit jaar op 209, waar in dezelfde periode een jaar eerder nog 337 retailers op de fles gingen. In juli vorig jaar lag het aantal faillissementen op 31, zo blijkt uit cijfers van het CBS. 

Vorige maand gingen onder meer drie winkels in voedingsmiddelen en drie in recreatieartikelen over de kop. Daarnaast werden twee winkels in huishoudwaren, een elektronicazaak en een supermarkt of warenhuis failliet verklaard. In juli viel onder meer het doek voor Witteveen Mode, dat nog mag hopen op een doorstart.

De faillissementsgraad in de Nederlandse detailhandel is de afgelopen jaren flink gedaald, concludeerde ABN Amro onlangs nog na een analyse. Waar in 2013 nog 8,6 op de duizend winkels failliet gingen, ligt dat aantal nu op 3,4. De detailhandel kent nog wel een hoge opheffingsgraad, omdat er veel meer bedrijven worden opgeheven dan dat er daarbinnen faillissementen zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!