Alle medewerkers van de failliete modeketen Tuunte ontvangen vrijdag hun ontslagbrief. Dat maakt de weg vrij voor een mogelijke doorstart, stelt CNV-bestuurder Willem Kruithof. “Niet zelden wordt een doorstart gebruikt om oudere en duurdere werknemers te dumpen.”

Tuunte telde ten tijde van het faillissement zo’n 250 medewerkers. De vakbond hoopt op een doorstart met eerlijk baanbehoud. Kruitvat zegt scherp te letten op de wijze waarop de doorstart plaats gaat vinden.  “Mocht Tuunte Fashion een doorstart maken, dan moeten niet alleen de schuldeisers, maar ook de nu ontslagen werknemers daar baat bij hebben.”

De vakbond was niet verrast door het faillissement van de modeketen, die zo’n veertig winkels telt. In 2013 werd Tuunte al eens van de ondergang gered. Tuunte kwam echter niet uit de rode cijfers, waarna investeerders er de stekker uit trokken.

Curator Vincent Jongerius liet eerder deze week al weten aan Omroep Gelderland dat Tuunte een goede kans maakt op een doorstart. “Er hebben zich een aantal serieuze kopers gemeld.” Hij hoopt volgende week met de gegadigden om tafel te kunnen.