Action vorig jaar goed voor 157 miljoen winst

Action vorig jaar goed voor 157 miljoen winst

Action heeft vorig jaar onder de streep 157 miljoen euro overgehouden. De winst ligt bijna de helft hoger dan een jaar eerder, toen er nog 110 miljoen euro werd verdiend. Dat blijkt uit de jaarrekening van de Nederlandse discounter.

Action maakte in maart al bekend dat de omzet met 34 procent was opgelopen tot 2,68 miljard euro. De groei was mede afkomstig van winkelopeningen: de keten groeide in 2016 met een recordaantal van 197 vestigingen tot 852 winkels. Daarnaast nam de like-for-like omzet met 6,9 procent toe.

De retailer liet bij de bekendmaking van zijn jaarcijfers over de winstgevendheid alleen weten dat de operationele ebitda was toegenomen van 226 naar 310 miljoen euro. Uit de jaarrekening die in april is opgesteld blijkt dat de nettowinst uitkwam op 157 miljoen euro.

Action is momenteel actief in zes landen in Europa: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Uit de jaarrekening blijkt dat Action Holding al langer dochterbedrijven heeft in Spanje (Action Retail Spain) en Tsjechië (Action Retail Czech), maar de keten heeft nog niet bevestigd ook in die landen winkels te gaan openen.

Action, dat eigendom is van investeringsmaatschappij 3i, heeft de ambitie om dit jaar meer winkels te openen dan in 2016. De omzet komt naar verwachting boven de 3,5 miljard euro uit. De discounter zou de ambitie hebben om door te groeien naar een omzet van tien miljard euro.

Reacties

Toch maar het bewijs dat Retail (zonder website) prima kan bestaan en overleven en dat een private equity eigenaar ook al helemaal niet zo slecht is. Nu maar wachten tot de boel naar de beurs gebracht wordt dan kunnen we allemaal mee profiteren.

Geplaatst door Theo Mondij op 11 augustus 2017 om 15:25

Laatste nieuws

RetailTrends