Mango ondanks omzetdaling weer winstgevend in Nederland

Mango heeft voor het eerst in vijf jaar weer winst geboekt in Nederland. De Spaanse modeketen hield vorig jaar onder de streep 1,3 miljoen euro over, waar een jaar eerder nog 2,3 miljoen euro verlies werd geboekt. Dat blijkt uit de nieuwste jaarcijfers van Mango Nederland.

Mango zag zijn omzet vorig jaar flink teruglopen. In totaal werd er in 2016 voor 32,6 miljoen euro verkocht, een terugval van bijna achttien procent. De kledingketen mist waarschijnlijk vooral de omzet van zijn shop-in-shops binnen V&D, dat begin vorig jaar failliet ging. 

De Spaanse retailer nam in het boekjaar over 2015 al een voorziening van 667 duizend euro voor het faillissement van V&D. Het operationeel resultaat van Mango verbeterde vorig jaar van zes ton negatief naar bijna twee miljoen euro. 

De modeketen maakte vorig jaar bekend zijn businessmodel aan te hebben gepast. Zo zijn de prijzen verlaagd om de concurrentie met Primark aan te kunnen, terwijl de collectie iedere twee weken wordt ververst.

Mango beschikt wereldwijd over meer dan 2700 winkels, verdeeld over zo’n 110 landen. In Nederland telt de keten veertig vestigingen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!