Dit winkelimago brengt Bershka naar Nederland

Dit winkelimago brengt Bershka naar Nederland

Bershka heeft vorige week zijn winkel in Tilburg heropend met zijn nieuwe winkelimago. Het concept ‘Stage’ is geïnspireerd om muziek, concerten en de ‘backstage’, waar de naam vandaan is gehaald. Deze winkel in Milaan was al eerder aan de beurt en geeft een beeld wat ook de andere winkels in ons land staat te wachten.

De esthetiek van de winkel is lichter en meer industrieel dan voorheen, met open plafonds die de structuur van de winkel blootleggen. De winkelervaring is volgens de kledingketen geoptimaliseerd met meer functionele en veelzijdige meubels, en ‘structuren die een gemakkelijke wandeling in de winkel bieden’.

Verder wordt de kleding anders weergegeven. In tegenstelling tot eerdere winkelimago’s worden de gehele collecties niet tentoongesteld op muren en eenheden, maar zijn er kernkledingstukken die in combinatie met elkaar de concepten van elke collectie moeten laten zien. De winkel is tevens voorzien van speciale accessoires-zones voor mannen en vrouwen en schoenen hebben een speciale muur gekregen. 

Alle eenheden en wandpanelen kunnen volgens Bershka gemakkelijk worden gedemonteerd, omdat ze niet permanent worden bevestigd. Op die manier wil de fashionretailer zich makkelijker aan kunnen passen aan de behoeften van een nieuwe campagne. De winkel is verder voorzien van interactieve displays, die worden beheerd met een iPad. Daarnaast zijn er verschillende ledpanelen die video's van de lookbooks, speciale aanbiedingen en campagnes projecteren.

Bershka telt momenteel meer dan duizend winkels, die geleidelijk met het nieuwe winkelimago worden uitgerust. Ook worden er op grote schaal nieuwe winkels geopend volgens het nieuwe concept. Enkele van de meest prominente nieuwe Stage-winkels zijn volgens de retailer te vinden in Lissabon, Córdoba, Barcelona, Taipei en Nice.