'Kleding uit Noord-Korea krijgt 'made in China'-label'

'Kleding uit Noord-Korea krijgt 'made in China'-label'

Chinese textielbedrijven maken steeds vaker gebruik van fabrieken in Noord-Korea. Kleding die daar wordt gemaakt krijgt soms alsnog het label ‘made in China’, meldt persbureau Reuters, dat met meerdere handelaren en bedrijven langs de grens met China en Noord-Korea sprak.

Noord-Korea is door de lage lonen gewild onder textielbedrijven. Zij kunnen volgens een Chinese handelaar tot 75 procent besparen.

Alle textielfabrieken in Noord-Korea zijn staatseigendom, maar de export van textiel niet onder de sancties van de Verenigde Naties aan het Aziatische land. De kleding zou worden gekocht door inkopers uit de Verenigde Staten, Europa, Japan, Zuid-Korea, Canada en Rusland. “We vragen de Chinese leveranciers die voor ons werken of ze open willen zijn naar hun klanten, maar het kan zijn dat de uiteindelijke koper zich er niet bewust van is dat de kleding in Noord-Korea is gemaakt. Het ligt extreem gevoelig”, aldus een Koreaans-Chinese zakenman.

Textiel is het grootste exportproduct van Noord-Korea na kolen en andere mineralen. In totaal werd er vorig jaar voor 752 miljoen dollar geëxporteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!