Bram Ladage heeft na een kort geding een vernieuwde overeenkomst gesloten met zijn franchisenemer uit Capelle aan den IJssel. De bodemprocedure die de ondernemer had aangespannen is van de baan, meldt de snackbarketen.

De franchisenemer is al twintig jaar verbonden aan Bram Ladage en runt een patatzaak in winkelcentrum De Koperwiek. Bram Ladage wilde de overeenkomst vernieuwen, maar de ondernemer ging daar in eerste instantie niet in mee. De franchisegever zegde het contract op, waarna de ondernemer een bodemprocedure aanspande. Daarnaast werd een kort geding aangespannen om te voorkomen dat de franchiseovereenkomst in de tussentijd ten einde kwam.

Nadat de kortgedingrechter Bram Ladage oplegde de overeenkomst te respecteren tot de uitkomst van de bodemprocedure, zijn de twee partijen alsnog tot elkaar gekomen. “Beide partijen zijn blij dat we de langdurige samenwerking een vervolg kunnen geven”, laat directeur Rocco Ladage weten. Bram Ladage is volgens hem sinds de start in 1967 ‘een echt familiebedrijf’. “De bijbehorende familiewaarden hebben we dan ook hoog in het vaandel staan. De huidige ondernemers zijn bij ons op een jonge leeftijd begonnen en uiteindelijk doorgegroeid tot franchisenemers. Deze langetermijnrelaties vormen de kracht van de organisatie en zodoende hebben wij er dan ook allemaal baat bij om de relatie tussen franchisenemer en franchisegever te allen tijde te koesteren."