Bouw van Forum Rotterdam kan eindelijk van start

Bouw van Forum Rotterdam kan eindelijk van start

De voorbereidingen van de bouw van Forum Rotterdam aan de Coolsingel zijn in gang gezet. Het megaproject, waar onder meer Primark en boekhandel Donner onderdeel van uit maken, moet medio 2019 zijn opgeleverd.

Donner krijgt straks de beschikking over een kwart van de huidige begane grond, een kleine tussenverdieping en de gehele tweede etage. De winkel wordt per saldo vergroot van 3200 naar 3700 vierkante meter, schrijft het Algemeen Dagblad. Gedurende de verbouwing wordt de winkel steeds een beetje opgeschoven om ruimte te bieden aan de werkzaamheden.

Primark opent in het centrum van Rotterdam een van zijn grootste winkels van ons land. In eerdere plannen werd gesproken over een oppervlakte van twaalfduizend vierkante meter.

De plannen voor Forum Rotterdam zijn de afgelopen jaren meermaals echter aangepast. Het oorspronkelijk idee was om een ‘koopkubus’ voor 350 miljoen euro te realiseren tussen de Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot. Dat werd later teruggebracht tot een investering van zo’n 175 miljoen euro.

De bouw liep onder meer vertraging op door een conflict tussen projectontwikkelaar Multi en hoofdaannemer J.P. van Eesteren. Multi heeft volgens adjunct-directeur Arno Ruigrok nu de bouwbedrijven Sprangers en Van Mierle geselecteerd om te werken aan ‘een van de grootste ingrepen in binnenstedelijk gebied in Nederland’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!