Nieuwe topman wil Bruna 'weerbaarder maken'

Nieuwe topman wil Bruna 'weerbaarder maken'

George Steur is aangesteld als algemeen directeur van Bruna. Hij volgt komende maand Rob Schuyt op, die sinds eind vorig jaar op interim-basis leiding gaf aan de winkelketen.

Steur was jarenlang werkzaam bij The Carphone Warehouse. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van The Phone House in Nederland en de uitrol naar andere landen. Na zijn vertrek in 2007 legde hij toe op het ontwikkelen van nieuwe strategieën, online initiatieven en omnichannel projecten bij verschillende organisaties.

De nieuwe topman stelt dat Bruna een van de sterkste retailmerken van Nederland is. “Tegelijkertijd is het nodig de keten weerbaarder te maken.” Door ‘ontplooiing van nieuwe commerciële concepten, verdere merkontwikkeling en verbetering van klanttevredenheid’ wil hij de keten verder laten groeien.

Steur krijgt de steun van moederbedrijf Postkantoren en diens aandeelhouders. Voormalig topman Fred Zeegers werd op 23 december de wacht aan gezet na een verschil van inzicht over de toekomst van de winkelketen, stelde aandeelhouder PostNL destijds. Een dag eerder had het bedrijf aangekondigd afhaalpunten van DHL en Sandd te openen. Dat plan is inmiddels van tafel.

Bruna is al enkele jaren verliesgevend. Aandeelhouders PostNL en ING moesten onder meer een noodverband aanleggen om de toekomst van de retailer te waarborgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!