Action: 'Kerstmannen vliegen de deur uit'

Action: 'Kerstmannen vliegen de deur uit'

Action is in veel filialen al begonnen met de verkoop van kerstmanpoppen. “Lang niet iedereen vindt het leuk, maar die kerstmannen zijn gewoon lucratieve handel”, reageert een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

De discounter begon naar eigen zeggen vorig jaar twee weken later met de verkoop. De decoratiefiguren waren toen ‘een regelrechte verkoophit’ en ‘niet aan te slepen’. “Om die reden is door de bedrijfsleiding besloten ze dit jaar nog eerder aan te bieden”, aldus de woordvoerder. En ook nu vliegen de kerstmanpoppen volgens haar de deur uit.

Action krijgt negatieve reacties op onder meer Twitter, maar volgens de woordvoerder is er ‘meer blijdschap dan boosheid’. Veel mensen zijn volgens haar al bezig met het voorbereiden van kerstversieringen. “Dus de santa's blijven gewoon in onze winkels staan. Tot ze – en dat is de reële verwachting – allemaal zijn uitverkocht.” De kerstcollectie van Action, waaronder slingers en kerstballen, komt pas richting het najaar in de winkels te liggen.

Action is niet de enige retailer die de nodige verbazing wekt met zijn assortiment. Zo is er ieder jaar weer ophef over de vroege verkoop van pepernoten. Een aantal supermarkten van Albert Heijn verkoopt sinds vorige maand al Sinterklaas-kruidnootjes.

 

RetailTrends