Vastgoedeigenaar wil anticiperen op Enschedese Hornbach

Vastgoedeigenaar wil anticiperen op Enschedese Hornbach

Eigenaar Merwehaven van Budgetcenter aan het Spaansland in Enschede vreest een vertrek van Praxis bij de komst van Hornbach. De vastgoedeigenaar wil daarom dat op de locatie van Praxis ook andere grootschalige detailhandel mogelijk wordt, schrijft Tubantia.

Op de locatie van Praxis is nu alleen een bouwmarkt toegestaan. Mocht de retailer daar vertrekken na de geplande komst van Hornbach, volgend jaar of in 2019, dan is het pand niet meer zo aantrekkelijk voor andere dhz-ketens. Merwehaven vreest daardoor leegstand en wil het bestemmingsplan verruimen, maar de gemeente gaat daar niet in mee. ‘Verdere uitbreiding van al dan niet grootschalige detailhandel belemmert de ambitie om te komen tot behoud en versterking van vitale winkelcentra in elke wijk en is dus niet gewenst', zo staat in een toelichting.

Concrete plannen om Praxis te sluiten zijn er niet. Toch werkt Merwehaven samen met adviesbureau Retail-Plan aan een bewaarschrift tegen te gemeente. De gemeente heeft volgens hen ‘oneigenlijke argumenten gebruikt’. "Wij vragen niet om uitbreiding, maar om de mogelijkheid van wijziging van branche”, aldus directeur Wim Eilering van Retail-Plan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!