Praxis wil naar twintig stadswinkels

Praxis wil naar twintig stadswinkels

Praxis opent volgende week in Amsterdam zijn vierde winkel van het Praxis om de Hoek-concept. Binnen drie jaar wil de dhz-keten twintig van deze compacte winkels in de vijftien grootste steden hebben.

Praxis heeft nu al stadswinkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De kleinere vestigingen voldoen volgens algemeen directeur Joost de Beijer ‘perfect aan de wensen van de klant’. “We merken dat onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service.” Hij denkt aan verdere uitbreiding in steden als Utrecht en Nijmegen, evenals een tweede locatie in Rotterdam.

De Praxis om de Hoek-winkels zijn 250 tot 350 vierkante meter en zijn er voor de snelle klus of een vergeten product. Zo bestaat het assortiment uit basisbenodigdheden als verf, verlichting, diverse gereedschappen en fietsaccessoires. Ook is er een maakplaats, met een werkbank waar kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd. 

Praxis introduceerde zijn stadsconcept in 2015. Ook concurrent Gamma heeft een compact concept, waarvan het eind vorig jaar zijn tweede vestiging opende. Verder overweegt ook Hornbach zijn Compact-concept naar Nederland te brengen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!