Neckermann.com heeft in de tweede helft van 2016 een omzet van 350 duizend euro geboekt. In de eerste helft van het jaar was dat nog 853 duizend, zei directeur Joop Steenbergen volgens Het Financieele Dagblad tijdens een zitting bij de Ondernemingskamer.

Neckermann.com-eigenaar Readen Retail en minderheidsaandeelhouder Axivate Capital troffen elkaar afgelopen week voor de rechter vanwege een al langer lopend conflict. Het bestuur van Readen heeft er volgens Axivate een ‘puinhoop’ van gemaakt. De minderheidsaandeelhouder wil dat de Ondernemingskamer een onafhankelijke bestuurder aanstelt om orde op zaken te stellen. 

Readen heeft geen deugdelijke financiële administratie, stelt Axivate. Ook zou het bedrijf van Joop en Ronald Steenbergen ‘structureel weigerachtig’ zijn om verantwoording af te leggen. Een goedgekeurde jaarrekening over 2016 is er nog niet, erkent Steenbergen. Ondanks de omzetdaling in de tweede helft van vorig jaar, draait de webshop volgens hem inmiddels beter. 

Over vier weken wordt duidelijk of de Ondernemingskamer een onafhankelijke bestuurder aanstelt. De veertien fysieke winkels van Neckermann.com werden eind vorig jaar failliet verklaard, nadat ze nog geen jaar eerder hun deuren hadden geopend. Het concern focust zich sindsdien op zijn webwinkel. Hoewel Otto de merkrechten van Neckermann.com bezit en de licentie van Readen eerder al heeft ingetrokken, gedoogt het Duitse bedrijf vooralsnog het gebruik van die naam voor de webshop.