Minder kledingwinkels in alle segmenten

Minder kledingwinkels in alle segmenten

Het aantal fysieke kledingwinkels is sinds 2013 met negen procent afgenomen. Het aantal webwinkels dat mode verkoop is juist met 75 procent toegenomen, blijkt uit cijfers van CBS.

Er zijn nu nog 9020 fysieke kledingzaken, terwijl er inmiddels 8720 pure online spelers zijn. Het aantal fysieke winkels in baby- en kinderkleding daalde het sterkst, met 23 procent. Ook het aantal heren- en damesmodezaken nam af, in beide gevallen met zes procent. Verder zijn er vijf procent minder gemengde fashionwinkels dan vier jaar terug.

Fysieke modewinkels zetten vorig jaar twee procent minder om dan een jaar eerder, blijkt verder uit de cijfers. De online mode-omzet is juist met vijftien procent gestegen. Verder is het online omzetaandeel van de detailhandel in kleding verdubbeld van vijf procent in 2012 naar tien procent in 2015. 

Nederland heeft één fysieke kledingwinkel per elfhonderd personen. Zeeland telt relatief de meeste kledingzaken, met één winkel op 794 inwoners. In absolute aantallen zijn de meeste vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant te vinden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!