Amsterdamse binnenstadsvereniging niet blij met hagelslagwinkel

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad is niet blij met de opening van Hagelswag Store. Het is een volgende stap in de ‘pretparkisering’ van de hoofdstad, zegt vice-voorzitter Yellie Alkema in De Telegraaf.

In het afgelopen jaar zijn 84 winkels in de Amsterdamse binnenstad opgeheven, zegt Alkema. Daarvoor in de plaats komen Nutellawinkels en ‘varianten daarop’. Alkema hecht er belang aan dat er ook nog winkels voor de bewoners van de stad overblijven. “Een hagelslagwinkel hoort daar niet bij.”

Medeoprichter Lennart de Jong van Hagelswag ontkent dat het een ‘pretparkwinkel’ is. “Hagelslag is iets heel erg Hollands en Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld.” Hagelswag Store opende zijn deuren aan de Heisteeg en is volgens de oprichters de eerste hagelslagwinkel ter wereld.


 

Reacties 1


Reinder Koornstra 30 aug, 13:52

Ik sta altijd te kijken van de enorme aandacht die dit soort 'initiatieven' altijd in de vakpers krijgen. Het zou me niets verbazen deze mensen als spreker op het eerstvolgende retailcongres te zien. Gewoonlijk hoor je er daarna nooit meer iets over. Dit is zo'n ideetje waar ook mijn studenten wel mee aankwamen, met daarop mijn onvermijdelijke vraag: "Hoe gaan we daar geld mee verdienen"?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!