Tedi trekt zich terug uit Nederland

Tedi trekt zich terug uit Nederland

Tedi heeft de afgelopen maanden al zijn Nederlandse winkels gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van de discountketen aan RetailNews.

De elf vestigingen die Tedi sinds eind vorig jaar nog had in ons land, zijn tussen mei en juli allemaal op slot gegaan. De winkels zijn niet rendabel genoeg gebleken, zegt de woordvoerder. Dat er winkels van zusterformule KiK in komen, zoals eind vorig jaar met vier locaties gebeurde, lijkt onwaarschijnlijk. “Alle panden zijn inmiddels afgegeven”, aldus de woordvoerder. Ook de Nederlandse website is uit de lucht gehaald.

In november vorig jaar werd bekend dat de winkels van Tedi in Leeuwarden, Rotterdam, Beverwijk en Eindhoven zijn omgebouwd naar KiK. Beide formules maken deel uit van de Duitse Tengelmann Group. Waarom de winkels werden omgebouwd, wilde een woordvoerder niet kwijt. Wel vertelde ze destijds nog dat er geen plannen waren voor winkelsluitingen en dat de resterende elf winkels behouden zouden blijven.

Tedi maakte in 2013 zijn entree in ons land en groeide binnen anderhalf jaar naar vijftien vestigingen. De discounter was vooral gevestigd op B-locaties waar consumenten hun dagelijkse boodschappen doen.

Zusterformule KiK maakte eerder bekend 250 winkels in Nederland te willen openen. Ook die keten heeft sinds zijn start in Nederland, in 2013, nog geen winst gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!