Tuunte start door met ‘zeker twintig winkels’

Een groep investeerders realiseert een doorstart voor modeketen Tuunte. Het is daarbij de intentie om met zeker twintig van de 41 winkels door te gaan, zegt curator Vincent Jongerius tegen RTV Oost.

De investeerders willen niet bij naam genoemd worden, maar hebben volgens de curator ervaring in de retail. De naam Tuunte blijft onder de nieuwe eigenaars behouden. Alle winkels blijven in ieder geval tot eind september over voor de leegverkoop. Hoeveel filialen er na de doorstart precies overblijven, hangt mede af van de onderhandelingen met pandeigenaren.

De investeerders hebben met een groot aantal leveranciers een akkoord bereikt over het leveren van de wintercollectie, die eerder al besteld was. De winkels die geopend blijven kunnen daardoor snel opnieuw bevoorraad worden. Ook is een licentieovereenkomst gesloten, waardoor Tuunte dezelfde merken kan blijven voeren. 

Tuunte werd begin deze maand op eigen aanvraag failliet verklaard. De retailer, die vooral in het oosten van het land actief is, was al ruim vijf jaar verliesgevend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!