UberEats sluit boodschappenbezorging niet uit

UberEats focust zich voorlopig op het bezorgen van maaltijden voor restaurants. Voor een bezorgdienst voor supermarkten zijn momenteel geen concrete plannen. “Maar zeg nooit nooit”, zegt general manager Marco Knitel van de Nederlandse tak tegen RetailTrends.

Of boodschappenbezorging een toekomstige uitbreiding van de diensten zou kunnen zijn, is volgens Knitel moeilijk te voorspellen. “Als je me een paar jaar geleden had gevraagd of Uber ook maaltijden zou gaan bezorgen, had ik ook geen idee gehad.” Voorlopig zit volgens hem nog ‘ontzettend veel groei’ in de markt voor maaltijdbezorging, zeker nu bij de consument het besef doordringt dat er ook gezonde keuzes mogelijk zijn. “We staan aan de vooravond van een voedselrevolutie.”

UberEats ging een klein jaar geleden van start in Nederland en bezorgt sinds kort in Rotterdam, waarmee het nu in drie steden actief is. De maaltijdbezorger richt zich voor verdere uitbreiding op plekken ‘waar mensen behoefte hebben aan tijdsbesparing en gemak’, aldus Knitel. “Dat is in potentie overal, maar ons model werkt beter als de dichtheid hoger is.” Wat de volgende stad in ons land is, kan hij nog niet zeggen. Wel is de kans aanwezig dat er dit jaar nog een plaats in Nederland bij komt.

Marco Knitel gaat op RetailTrends onder meer in op de vraag hoe UberEats zich onderscheidt in de volle markt van maaltijdbezorgers en reageert op de recente kritiek op het personeelsbeleid.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!