Topshelf sluit nog eens twee winkels

Topshelf sluit nog dit jaar zijn warenhuizen in Arnhem en Groningen. De retailer heeft zijn personeel daarover geïnformeerd, melden Omroep Gelderland en het Dagblad van het Noorden.

Het voormalige V&D-pand in Arnhem was in april vorig jaar de eerste plaats waar Topshelf zijn nieuwe warenhuisconcept lanceerde. De winkel in Groningen was pas sinds december geopend. De eerste resultaten waren volgens de directie ‘bemoedigend’, maar niet voldoende om de winkels open te houden. “Na evaluatie bleek dat er meer tijd nodig is om het Topshelf-concept in de markt te zetten.” Omdat het huurcontract eind dit jaar afloopt, is besloten de vestigingen te sluiten. 

Topshelf probeerde zowel in Arnhem als Groningen een huurverlaging te bedingen, maar zonder succes. Vorige maand sloot de retailer zijn deuren al in Nijmegen, naar eigen zeggen het slechtst lopende filiaal. Een deel van het personeel kan mogelijk aan de slag bij zusterformule Sportsworld.

Na de sluitingen in Arnhem en Groningen houdt Topshelf alleen nog zijn warenhuis in Alkmaar over. Verder zijn er plannen voor winkels in Hoofddorp en Hilversum. 
 

Reacties 1


Bert Ysfogel 5 sep, 11:35

Dit (treurige) nieuws op de dag dat Hudson Bay z`n eerste winkel opent. Alleen de winkel in Alkmaar nog open en als je daar regelmatig gaat kijken dan zie je het zelfde als wat je leest in de artikelen over de nu gesloten filialen. Ben zeer benieuwd hoe Hudson Bay (buiten Amsterdam en Rotterdam) het gaat doen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!