Suitable neemt webshop Mydistrict over

Suitable neemt webshop Mydistrict over

Kledingketen Suitable heeft zijn online branchegenoot Mydistrict overgenomen. Daarmee voegt de modeformule een vierde webshop toe aan zijn onlineactiviteiten.

Suitable is ‘de ideale partner’ om Mydistrict over te nemen, zegt eigenaar Petran Lerou van de webwinkel. “Ons assortiment kent een behoorlijke overlap, maar Suitable kan door zijn brede collectie met de belangrijkste herenmerken en hun private label de doelgroep completer bedienen.” Verder is schaalvergroting en een omnichannelbenadering volgens hem van doorslaggevend belang in de markt. Hij verwijst naar de combinatie van online met de veertien fysieke winkels die Suitable in Nederland heeft.

Ook Suitable-eigenaar Raoul van Dun toont zich tevreden met de deal. “De overname past goed in de groeistrategie van Suitable en versterkt onze positie op de online herenkledingmarkt.” Lerou gaat binnen het modeconcern aan de slag als cro-manager om de overname soepel te laten verlopen en daarna de onlineverkopen verder te stimuleren.

Suitable wil elk jaar een nieuwe winkel openen, liet de retailer vorig jaar weten. Online is de herenmodeketen naast Nederland ook in België en Duitsland actief.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!