McGregor-moeder failliet verklaard

Doniger Fashion Group is donderdag failliet verklaard. De winkels van McGregor en Gaastra blijven voorlopig geopend.

Het betekent het tweede faillissement voor McGregor, Gaastra en Adam Brandstore in ruim een jaar tijd. Maandag werd al uitstel van betaling aangevraagd. Om ‘de kans op een succesvolle verkoop van de boedel en behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid te vergroten’ blijven de fysieke winkels geopend. Wel is de webshop van Adam uit de lucht.

Een aantal partijen heeft zich gemeld als geïnteresseerde voor een mogelijke doorstart, zegt een woordvoerder van de curator tegen RTL Z. Doniger Fashion Group heeft momenteel nog 75 eigen winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 53 daarvan zijn in ons land gevestigd.

McGregor werd vorig jaar doorgestart door zijn oorspronkelijke eigenaren, die zich sterker op online wilden focussen en winkels wilden afstoten. Lees op RetailTrends meer over de problemen waar het modeconcern mee te maken heeft gehad.
 

Reacties 2


Rudy Bos 8 sep, 00:39

Kunnen we dit zien als een afstraffing door hun doelgroep? Deze is immers hetzelfde als de personeelsleden die tijdens het eerste faillisement gedumpt zijn...


Bernardo Provenzano 8 sep, 10:35

Niet alleen een afstraffing door hun doelgroep maar door de markt als z'n geheel...daarnaast zijn de heren Schothorst en Kolff geen echte mode-mannen, het zijn criminelen die middels vage constructies altijd aan het langste eind trekken. Waarbij aangetekend moet worden dat heer Schothorst al eens eerder door justitie op de vingers is getikt voor voorkennis in de handel van aandelen. (dit was in 2006 en meneer heeft destijds een boete van 2 ton gekregen).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!