Maxeda stopt met Formido-formule

Maxeda stopt met Formido-formule

Maxeda heeft besloten de winkels van Formido gefaseerd om te bouwen tot Praxis. Het bouwmarktconcern verwacht daardoor operationele synergiën en vereenvoudiging van de organisatie te bereiken.

Maxeda verwacht met de integratie te profiteren van de extra schaalgrootte, grotere inkoopkracht en marketingvoordelen. “Schaalgrootte is steeds belangrijker om te kunnen opereren en de klanten een aantrekkelijk aanbod te blijven bieden”, aldus Maxeda-ceo Guy Colleau. Het merendeel van de Formido-franchisenemers krijgt een aanbod om naar Praxis over te gaan, terwijl de overige winkels worden ‘gefaciliteerd in het onderzoeken van andere mogelijkheden’. Een onbekend deel zal gesloten worden. 

Over de toekomst van Formido was al langer onduidelijkheid. Zo gingen er geruchten over een overname door DGN, het concern achter Hubo en Multimate. Ook werd eerder de mogelijkheid om Formido in Praxis op te laten gaan al onderzocht, maar die zou destijds vanwege de nadelen en het gebrek aan draagvlak niet haalbaar zijn geweest.

Formido heeft 84 winkels in Nederland, Praxis 146. De resultaten bij Formido staan ‘onder druk’, zegt een woordvoerder tegen Het Financieele Dagblad. Dat geldt voor zowel de eigen winkels als de franchisevestigingen. Maxeda trekt twee tot drie jaar uit om met franchisenemers tot een overstap of andere oplossing te komen.

Maxeda is ook de eigenaar van de formules Brico en Plan-It. Die blijven gehandhaafd, zegt de woordvoerder. “Zij werken al veel meer samen, Formido was echt een standalone-formule”.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!