Game Mania introduceert nieuw flagshipstoreconcept

Game Mania introduceert nieuw flagshipstoreconcept

Game Mania heeft in Antwerpen zijn eerste flagshipstore volgens een nieuw concept geopend. Daarvan moeten op korte termijn ook meerdere winkels worden geopend in Nederland, vertelt ceo Kris Lenaerts aan RetailNews.

In zijn nieuwe concept laat de gamesretailer naar eigen zeggen zijn toekomstvisie zien. Daarbij ligt de focus meer op het ervaren van gaming dan op de verkoop van spellen. Zo worden er events georganiseerd, kunnen bezoekers gamen in de winkel en hun console opladen. Het fysieke aanbod aan spellen in de winkel is flink teruggebracht. Verder staan de medewerkers niet meer achter een toonbank, maar beschikken ze over mobiele units met een digitaal scherm waarop ze klanten kunnen helpen. 

Wanneer en waar de eerste nieuwe winkels in Nederland komen, is nog niet duidelijk. Game Mania zal zich in eerste instantie focussen op de grotere steden en bij succes verder uitbreiden. De winkelketen is na het faillissement van Free Record Shop in 2013 teruggekocht door de oorspronkelijke eigenaren en werkt sindsdien aan ‘een toekomstbestendig omnichannelplatform’. Recent werd een webshop gelanceerd, terwijl de flagshipstore volgens Lenearts een volgende belangrijke stap is.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!