Eigenaren McGregor claimen opnieuw pandrechten

Eigenaren McGregor claimen opnieuw pandrechten

De aandeelhouders van McGregor en Gaastra staan opnieuw vooraan in de rij van schuldeisers. Zij claimen de pandrechten op vrijwel alle bezittingen, schrijft Het Financieele Dagblad.

Aandeelhouders Jeroen Schothorst, Ben Kolff en zakenbank NIBC verkregen voor het eerst pandrechten toen zij de schuld van het modeconcern aan ABN Amro in 2015 overnamen. Na de doorstart vorig jaar, waarbij zij opnieuw geld in het concern staken, verkregen zij nieuwe zekerheden. Daardoor hebben zij grotendeels in de hand wat er na het faillissement gebeurt. Zo kunnen zij biedingen van potentiële kopers blokkeren.

Doniger Fashion werd overvallen door het faillissement, zegt Schothorst tegen de krant. “Tot een aantal weken geleden was er nog uitzicht op continuïteit.” Over de oorzaken kan hij niets zeggen, omdat hij naar eigen zeggen alleen bij de financiering betrokken is.  

De pandrechten van de aandeelhouders zijn gevestigd op onder meer de collectie en de merknamen. De komende tijd wordt uitgezocht of de claim terecht is, zegt een woordvoerder van de curator. Na het faillissement van vorig jaar werd McGregor door de huidige eigenaren afgeslankt doorgestart.
 

Reacties

beide heren wassen zich wederom in onschuld,

Geplaatst door bert van Leeuwen op 8 september 2017 om 10:18

hahaha....l'histoire se repete....

Geplaatst door Bernardo Provenzano op 8 september 2017 om 10:26

Wát een treurigheid! Wie wil dat bedrijf, na twee faillissementen, nog hebben! Alleen het merk Gaastra is nog wat waard, lijkt me.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 14 september 2017 om 17:19

Laatste nieuws

RetailTrends