Koper Witteveen betaalde één miljoen

Koper Witteveen betaalde één miljoen

De doorstarters van Witteveen Mode hebben ruim één miljoen euro voor de damesmodeketen betaald. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Het grootste deel van het bedrag, zo’n zevenhonderdduizend euro, is betaald voor de voorraad. Verder hebben de nieuwe eigenaren de rechten op het intellectueel eigendom, de goodwill, het kasgeld en een deel van de inventaris overgenomen. De opbrengst van de verkoop wordt verdeeld tussen de boedel en huisbank ABN Amro.

Als oorzaak van het faillissement wordt ‘een opeenstapeling van gebeurtenissen’ genoemd. Zo had de retailer jarenlang te maken met dalende omzet en teruglopende bezoekersaantallen. De kledingstijl van ouderen is veranderd, maar Witteveen heeft daar met zijn collecties niet tijdig op ingespeeld, zo staat in het verslag. Ook het feit dat er pas sinds twee jaar een webshop is wordt als oorzaak genoemd. 

Witteveen heeft sinds 2013 doorlopend verlies geleden. In 2016 bedroeg dat bijna 1,2 miljoen euro, terwijl de modeketen in de eerste vijf maanden van 2017 al ruim één miljoen euro in het rood stond. De omzet liep terug van ruim 29 miljoen euro in 2013 tot 26,9 miljoen in 2016. 

De directe aanleiding van het faillissement in juli was uiteindelijk een te hoog opgelopen belastingschuld. Onlangs werd duidelijk dat de modefamilie Hes de belangrijkste doorstarter van de modeketen is. Diezelfde familie zit ook achter de overname van Charles Vögele, dat onder de naam Miller & Monroe een nieuwe start krijgt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!