McDonald’s breidt Nederlandse bezorgdienst uit

McDonald’s breidt Nederlandse bezorgdienst uit

McDonald’s rolt zijn bezorgdienst McDelivery volgende week uit naar Rotterdam en Utrecht. Ook daar werkt de fastfoodketen samen met maaltijdbezorger UberEats.

McDelivery is vanaf volgende week dinsdag beschikbaar in zes Rotterdamse en twee Utrechtse restaurants. In juli startte de retailer een pilot in acht vestiging in Amsterdam, die naar eigen zeggen succesvol is verlopen. Zo geven gebruikers van de bezorgdienst volgens McDonald’s bij 83 procent van de bestellingen positieve feedback. De gemiddelde bezorgtijd in Amsterdam ligt net iets boven de twintig minuten per bestelling.

Het inpassen van de McDonald’s-Orders naast de reguliere bestellingen is tijdens de pilot ‘probleemloos’ verlopen, stelt UberEats. Algemeen directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland noemt de samenwerking een ‘succesvolle innovatie’. “We zien het aantal bestellingen van week tot week toenemen.” Nederland scoort volgens hem in vergelijking met andere landen hoog als het gaat om gasten die binnen vier weken nogmaals bestellen.

Door de goede ervaringen is het bezorggebied rondom de restaurants in Amsterdam uitgebreid van twaalfhonderd tot vijftienhonderd meter. “Dat betekent bijna een verdubbeling van het woonoppervlak en daarmee ook een flinke toename van het aantal mensen dat kan bestellen”, aldus Steijaert. Hij hoopt het tevredenheidspercentage op te voeren tot ruim boven de negentig procent.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!