De komst van Holland Outlet Mall in Zoetermeer gaat niet door. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen maandagavond definitief afgeblazen, meldt Omroep West.

De gemeenteraad diende een motie in om de plannen definitief te staken, die op de steun kon rekenen van het college van burgemeester en wethouders. Geen van de vier coalitiepartijen ziet nog toekomst in Holland Outlet Mall. “Jammer dat we zo’n gok hebben genomen en dat het niet is gelukt”, zegt VVD-raadslid Lisette Meijer. De partijen staan open voor nieuwe initiatieven om Woonhart Zoetermeer te herontwikkelen.

De ontwikkeling van het outletcentrum heeft volgens wethouder Marc Rosier tot nu toe 430 duizend euro gekost. De PvdA wil die kosten verhalen op de initiatiefnemers van de outlet. De plannen kwamen dit weekend op losse schroeven te staan, toen bleek dat ontwikkelaar Provast zich terugtrok. Waar een ruime meerderheid van de gemeenteraad in januari nog voor stemde, bleek de voltallige raad maandagavond tegen.