Outlet Zoetermeer definitief van de baan

Outlet Zoetermeer definitief van de baan

De komst van Holland Outlet Mall in Zoetermeer gaat niet door. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben de plannen maandagavond definitief afgeblazen, meldt Omroep West.

De gemeenteraad diende een motie in om de plannen definitief te staken, die op de steun kon rekenen van het college van burgemeester en wethouders. Geen van de vier coalitiepartijen ziet nog toekomst in Holland Outlet Mall. “Jammer dat we zo’n gok hebben genomen en dat het niet is gelukt”, zegt VVD-raadslid Lisette Meijer. De partijen staan open voor nieuwe initiatieven om Woonhart Zoetermeer te herontwikkelen.

De ontwikkeling van het outletcentrum heeft volgens wethouder Marc Rosier tot nu toe 430 duizend euro gekost. De PvdA wil die kosten verhalen op de initiatiefnemers van de outlet. De plannen kwamen dit weekend op losse schroeven te staan, toen bleek dat ontwikkelaar Provast zich terugtrok. Waar een ruime meerderheid van de gemeenteraad in januari nog voor stemde, bleek de voltallige raad maandagavond tegen.

Reacties 1


Henk de Vente 12 sep, 11:26

Fantastisch nieuws. Nu ben ik overigens voorstander van vernieuwing in retail, maar dit plan is in de basis een slecht plan. Er is geenszins rekening gehouden met het totaal aantal m2 winkelmeters in Zoetermeer en in de regio. Nederland heeft de grootste winkeldichtheid ter wereld (!) Het retail vastgoed staat voor veel te veel in de boeken, maar dit zieke systeem wordt in stand gehouden door alle belanghebbenden. De pensioenfondsen, banken en verhuurders zijn het met elkaar eens en doen gewoon even niks omdat niemand zich een herwaardering kan veroorloven. Hopend op wat inflatie moeten de prijzen op een realistisch niveau gaan komen, maar tot die tijd zijn er 2 dingen belangrijk : Eerst ergens in de regio m2’s inleveren en vervolgens nieuwe m2’s erbij. Zou wordt ook het vraag / aanbod systeem niet verstoord en is ten gunste van de m2 prijzen. Daarnaast kans voor Gemeente / provincie om met geld van genoemde partijen winkelstraten uit te kopen en een verhuis-voorstel doen. Oftewel, Gemeentes moeten niet klakkeloos instemmen maar gebruik maken van de situatie die zich voordoet. Dit in het belang van alle partijen en een gezond winkellandschap in de regio.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!