‘Hudson’s Bay krijgt de tijd om fanbase te bouwen’

Hudson’s Bay krijgt van het hoofdkantoor ‘alle steun’ om een eigen reputatie op te bouwen in Nederland. “We krijgen gigantische complimenten dat we een waanzinnige prestatie hebben geleverd”, zegt directeur inkoop en marketing Jacco van der Steen tegenover BNR.

De eerste vestiging van de warenhuisketen in ons land, die een week geleden in Amsterdam openging, kreeg in de eerste week dertigduizend bezoekers per dag over de vloer. “We hebben nog niets aan marketing gedaan, dus het is heel bemoedigend te noemen”, aldus Van der Steen. Om een ‘fanbase’ op te bouwen is volgens hem twee tot drie jaar nodig. Ondanks de aanhoudende en oplopende verliezen van het moederconcern, krijgt de retailer daar volgens de directeur de tijd voor.

Ons land geldt voor de warenhuisketen als proeftuin, zegt Van der Steen. Wat hier werkt, kan straks in andere landen worden overgenomen. Nederland is het eerste land buiten de thuismarkt waar het Canadese concern winkels van Hudson’s Bay opent.

Hudson’s Bay heeft deze week winkels geopend in Leiden en Breda. Vrijdag komt de vestiging in Maastricht erbij, wat het totaal op zes brengt. Volgende week volgt een voorlopig laatste reeks openingen in Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!