‘Retailers verwachten Amazon snel in Nederland’

Amazon gaat in de loop van volgend jaar van start in Nederland. Dat verwacht zestig procent van de Nederlandse retailers, blijkt uit een peiling van RetailTrends en Q&A.

Van de ondervraagde retailers verwacht 96 procent dat Amazon een Nederlandse operatie zal starten. Van de zestig procent die denkt dat dat volgend jaar gebeurt, verwacht ruim de helft dat de Amerikaanse e-commercegigant in het tweede kwartaal van 2018 zijn opwachting maakt in ons land. Begin augustus vertaalde Amazon zijn Duitse app in naar het Nederlands, nadat dat eerder al met de webwinkel was gebeurd.

De meeste retailers zien de komst van Amazon niet als een bedreiging, blijkt verder uit de peiling. Per saldo verwacht 28 procent dat de komst van de etailer hen meer omzet zal opleveren. Verder geeft 29 procent aan waarschijnlijk zelf via Amazon te gaan verkopen, terwijl 41 procent dat onwaarschijnlijk acht.

Externe marktplaatsen als verkoopkanaal leveren niet alleen extra kansen op voor merkeigenaren, geloven retailers verder. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat verkoop via een externe marktplaats ook werkt als zij geen merkeigenaar zijn.

Reacties 1


Reinder Koornstra 14 sep, 17:17

Wat een paniek opeens. Alsof Amazon opeens de Nederlandse winkelstraat gaat domineren. En áls dat gebeurt, wat dan nog? Hoeveel Nederlanders kopen nu al bij Amazon?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!