‘Nieuwe Tuunte-eigenaar sluit helft winkels’

‘Nieuwe Tuunte-eigenaar sluit helft winkels’

Modeketen Jola en voormalig aandeelhouder René Rootinck zijn de nieuwe eigenaren van Tuunte. Vanaf volgende week starten zij met het sluiten van negentien filialen, meldt Tubantia.

Onder meer winkels in Hengelo, Almelo en Enschede sluiten hun deuren. Verder neemt Tuunte volgens de krant afscheid van met name ‘het oudere en duurdere personeel’. Hoeveel van de 250 medewerkers hun baan behouden is onduidelijk.

Jola is een modeketen met 82 winkels in Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht. Met de overname van Tuunte breidt de retailer zijn marktgebied flink uit. “Er wordt hiermee een sprong over de grote rivieren gemaakt”, aldus Rootinck, die in het verleden directeur en op het moment van het faillissement mede-aandeelhouder van Tuunte was. De naam Tuunte blijft onder de nieuwe eigenaren behouden, evenals het hoofdkantoor en het magazijn in Winterswijk.

Eind augustus werd duidelijk dat de nieuwe eigenaren van Tuunte zeker twintig van de 41 winkels wilden behouden. De modeketen, die al ruim vijf jaar verliesgevend was, werd anderhalve maand geleden failliet verklaard.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 15 sep, 20:19

Geweldig!
Alweer een winkelketen 'gered'!
De helft van het personeel ontslagen, en er is geen plaats meer voor oudere, duurdere werknemers. Niet dat ik vind dat dit niet nodig is, maar het gaat toch te ver om over dit soort operaties nu direct de vlag uit te hangen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!