Miss Etam-eigenaar in de zwarte cijfers

Miss Etam-eigenaar in de zwarte cijfers

Modeconcern FNG heeft in het eerste halfjaar een winst van 2,8 miljoen euro geboekt. Een jaar eerder stond de eigenaar van onder meer Miss Etam en Brantano nog bijna een miljoen euro in het rood. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde halfjaarcijfers.

De omzet kwam uit op 228,3 miljoen euro, wat een stijging is van 1,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De beperkte stijging komt volgens het Belgisch-Nederlandse bedrijf door een daling van het aantal winkels met 8,2 procent, voornamelijk als gevolg van de reorganisatie bij Brantano.

Brantano was in de eerste zes maanden goed voor 60,7 miljoen omzet en Miss Etam voor 47,4 miljoen euro. Deze twee ketens zorgen voor de winstgroei bij FNG, stelt ceo Dieter Penninckx. De ebitda liep met 11,6 procent op naar 19,3 miljoen euro, waarvan 1,5 miljoen bij Miss Etam en 2,2 miljoen bij Brantano.

De uitdaging van het bedrijf is ‘rendabiliteit toevoegen aan de geacquireerde omzet’. “Daar zijn we duidelijk in geslaagd in de eerste jaarhelft van 2017”, aldus Penninckx. “Het is onze verwachting dat deze trend zich zal doorzetten.”

Vorige week werd bekend dat Rens van de Schoor zijn belang in FNG heeft verkocht. Hij realiseerde in 2015 een doorstart voor Miss Etam, dat later met FNG fuseerde. FNG is ook onder meer eigenaar van Claudia Sträter en Steps.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!