CNV overweegt stappen om doorstart Tuunte

Vakbond CNV overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de nieuwe eigenaren van Tuunte. De bond verwijt hen dat oudere medewerkers bij de doorstart op straat worden gezet.

Door het ontslaan van het oudere personeel is sprake van willekeur en leeftijdsdiscriminatie, stelt de vakbond. Verder zijn ondernemingsraad en medewerkers niet bij de doorstart betrokken, terwijl dat volgens CNV wel zou moeten. “De rechter heeft eerder in een soortgelijke zaak bepaald dat de curator werknemersvertegenwoordigers niet mag uitsluiten", aldus bestuurder Roos Rahimi.  

CNV verwijt de nieuwe eigenaren de doorstart te gebruiken om ‘oudere werknemers te dumpen’. “Het is ronduit respectloos dat dit wettelijk kan”, stelt Rahimi. Over eventuele stappen gaat de bond nog in overleg met zijn leden.

Tuunte maakte eind vorige maand een doorstart onder modeketen Jola en voormalig aandeelhouder René Rootinck. Hoeveel van de 250 medewerkers hun baan verliezen, is nog onduidelijk. De nieuwe eigenaren starten deze week met het sluiten van negentien van de in totaal 41 winkels. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!