'Systeemfout' kan Leen Bakker miljoenen kosten

'Systeemfout' kan Leen Bakker miljoenen kosten

Leen Bakker heeft eind juli naar eigen zeggen per ongeluk zestigduizend hoogslapers tegen een bodemprijs verkocht. Door een ‘systeemfout op de website’ dreigt de woonwinkelketen voor tien miljoen euro het schip in te gaan, schrijft het Algemeen Dagblad.

Leen Bakker verkocht de hoogslapers, die normaal 319 euro kosten, voor de prijs van alleen het matras à 24,95 euro. Toen de fout in het weekend werd ontdekt waren zo’n duizend bedden verkocht, maar doordat de korting veelvuldig via social media werd gedeeld liep dat aantal rap op. De retailer kreeg de foute advertentie pas op zondagmiddag offline.

Juridisch adviesbureau Aliter Melius spande namens honderden klanten een kort geding aan, dat maandag diende. Advocaat Chizki Loonstein sprak van ‘een pr-stunt om zo veel mogelijk consumenten naar de site van Leen Bakker te lokken en andere producten te laten kopen’. De retailer zou vorig jaar met hetzelfde product hebben gestunt, meldt Omroep Brabant.

De juristen van Leen Bakker verwezen in de rechtbank naar het Otto-arrest uit 2008. Destijds hoefde het thuiswinkelbedrijf televisies die voor 99 euro waren verkocht niet te leveren, omdat consumenten konden weten dat het om een vergissing ging. “Klanten hadden moeten gaan twijfelen. Op internet hadden ze meteen kunnen zien dat het niet klopte”, aldus advocaat Machteld Hiemstra.

De rechtbank in Breda doet over twee weken uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!