Bauhaus bouwt in Venlo

Bauhaus bouwt in Venlo

Bauhaus is begonnen met de bouw van zijn derde vestiging in Nederland. De winkel in Venlo moet in de tweede helft van 2018 zijn deuren openen.

De Duitse retailer krijgt in Limburg de beschikking over ruim achttienduizend vierkante meter. Er kunnen zo’n 130 mensen aan de slag. “Ons bouwcentrum geeft een mooi impuls aan de werkgelegenheid in de regio”, stelt vestigingsmanager Albert Goes. Begin volgend jaar start volgens hem de zoektocht naar ‘vakmensen met kennis en liefde voor hun vak’, waarbij ‘zeker ook’ naar vijftigplussers gekeken wordt.

Bauhaus opende afgelopen april in Hengelo nog zijn tweede vestiging, nadat twee jaar terug in Groningen de entree op de Nederlandse markt werd gemaakt. Directeur Herwin Oost liet eerder dit jaar weten op korte termijn ook een winkel te willen openen in Den Hoorn.

Bauhaus heeft de ambitie om vijftien winkels in Nederland te openen. “Als het aan ons ligt hebben we die over een paar jaar. Onze organisatie heeft voldoende slagkracht om ze uit de grond te drukken”, vertelt Oost. De Duitse keten stuit bij de expansie echter op procedures die door concurrenten als Praxis en Gamma worden aangespannen.

Achter de schermen werkt de retailer aan een webwinkel voor ons land, die voormalig topman Mathieu Moons al in een eerder stadium aankondigde. Oost wil in tegenstelling tot zijn voorganger geen termijn aan de lancering hangen. “Het komende jaar zullen we er aan werken”, liet hij in april weten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends