De metalen regenboogwinkel van Zhongshuge

De metalen regenboogwinkel van Zhongshuge

Zhongshuge heeft er weer een pareltje bij. De Chinese boekwinkelketen kwam al meerdere keren voorbij dankzij opvallend storedesign, maar weet zichzelf in Suzhou weer te overtreffen.

De winkel in Suzhou, een miljoenenstad onder de rook van Shanghai, gaat door het leven als de ‘Metal Rainbow’. Architectenbureau Wutopia Lab heeft de nieuwe winkel in vier hoofdzones en verschillende subzones voorzien. Elke zone heeft een eigen karakter en zijn eigen kleuren.

Zo is er ‘The Sanctuary of Chrystal’, waar de nieuwste boeken te vinden zijn. Voor deze zone bij de ingang is gebruikgemaakt van glazen stenen en spiegels, die consumenten dieper de winkel in moeten lokken.

The Cave of Fireflies is gevuld met aanbevelingen van de boekenwinkel en is geldt de ‘witte’ eerste zone als een donkere tunnel die de ingang met de hoofdzaal verbindt. Bezoekers kunnen de optische vezels volgen naar de leesruimte.

De leesruimte draagt de naam The Xanadu of Rainbows en is een grote, open ruimte. Grote ramen laten veel licht naar binnen, terwijl schappen, tafels en opstapjes van verschillende hoogten een landschap van kliffen, valleien, eilanden en oases voor moeten stellen. Het meest in het oog springen de geperforeerde aluminiumplaten aan het plafond, die een regenboog vormen en tegelijkertijd de zaal in verschillende subzones opdeelt.

Net als de andere filialen van Zhongshuge is ook de nieuwste winkel uitgerust met een kinderafdeling. The Castle of Innocence geldt als een ‘innerlijke wereld’ binnen de boekhandel, waar alle kinderboeken te vinden zijn.