Esprit opent na drie jaar weer een winkel in Nederland

Esprit opent na drie jaar weer een winkel in Nederland

Esprit opent volgende week een nieuwe vestiging in Hilversum. De modeketen krijgt 340 vierkante meter in winkelcentrum Hilvertshof, dat onlangs een ingrijpende metamorfose heeft ondergaan.

De opening in Hilversum betekent de eerste nieuwe eigen retailwinkel van Esprit in Nederland sinds 2014. De afgelopen jaren nam de retailer vooral afscheid van filialen, waaronder in Almere, Arnhem, Groningen en Nijmegen.

Esprit gaat in de nieuwe winkel de collecties Esprit Casual, Esprit Collection en EDC voor vrouwen verkopen. Het design van de winkel is naar eigen zeggen modern, met een duidelijk link naar de Californische achtergrond van het merk. In Hilvertshof treft Esprit branchegenoten als H&M, Zara en Primark, dat er afgelopen juni zijn deuren opende.

Esprit maakte woensdag ook bekend dat de omzet afgelopen boekjaar met bijna negen procent is teruggelopen tot omgerekend 1,7 miljard euro. De winst liep tegelijkertijd op van 2,2 naar 7,2 miljoen euro. De modeketen plukt steeds meer vruchten van de transformatie die in 2013 werd ingezet en waarbij veel verliesgevende vestigingen op slot gingen.

Reacties 1


Rudy Bos 20 sep, 20:56

Volgens mijn informatie openen ze deze maand ook nog een winkel in het Designer Outlet te Roermond.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!