Game Mania wil zeker vijf flagshipstores in Nederland

Game Mania wil zeker vijf flagshipstores in Nederland

Game Mania start volgend jaar met de uitrol van zijn nieuwe winkelconcept in Nederland. De gameretailer mikt daarmee in eerste instantie op de grote steden, zegt ceo Kris Lenaerts tegenover RetailTrends.

De eerste nieuwe winkels in ons land moeten begin volgend jaar hun deuren openen. Amsterdam, Rotterdam en Groningen staan daarbij in ieder geval op de wensenlijst. Lenaerts noemt vijf vestigingen in Nederland het minimum. “Daarna sluiten we niet uit dat we een afgeleide van dit concept ook op kleinere locaties neerzetten.”

Game Mania opende begin deze maand zijn eerste nieuwe flagshipstore in Antwerpen. Daar heeft de retailer meer ruimte vrijgemaakt voor het testen van games en organiseren van evenementen, terwijl het aantal fysieke games in de winkel flink is teruggebracht. Verder zijn er touchscreens waarop klanten online bestellingen kunnen plaatsen.

Game Mania werd na het faillissement van Free Record Shop teruggekocht door zijn oorspronkelijke oprichters. Sindsdien heeft de gameverkoper naar eigen zeggen altijd omzetstijgingen gezien en zwarte cijfers geschreven. De van oorsprong Belgische winkelketen heeft vijftig van zijn in totaal 85 vestigingen in ons land.

Kris Lenaerts vertelt op RetailTrends meer over de nieuwe aanpak van Game Mania.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!