Consumentenvertrouwen zakt iets in

Consumentenvertrouwen zakt iets in

De stemming onder consumenten is deze maand minder positief dan in augustus. Het consumentenvertrouwen daalde van 26 naar 23, blijkt uit cijfers van het CBS.

De daling komt vooral doordat consumenten negatiever oordelen voor het economisch klimaat. Die deelindicator van het consumentenvertrouwen daalt van 49 naar 43. De koopbereidheid blijft vrijwel gelijk. Zowel over hun eigen financiële situatie als over de tijd voor het doen van grote aankopen zijn consumenten even positief als vorige maand.

De consumptie van Nederlandse huishoudens is in juli met 2,8 procent gegroeid, meldt het CBS verder. Het is voor de vierde maand op rij dat de groei boven de twee procent ligt en bovendien het hoogste groeipercentage sinds januari. Voor de bestedingen aan duurzame goederen, zoals woninginrichting en kleding, groeiden met zeven procent sterk. De uitgaven aan voedings- en genotmiddelen groeiden met 1,9 procent.

De omstandigheden voor consumptie zijn deze maand ongunstiger dan in juli. Dat komt vooral door het ongunstigere oordeel van consumenten over hun financiële situatie. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!