Maxeda moet alleen nog vier dagen V&D-huur betalen

Maxeda moet alleen nog vier dagen V&D-huur betalen

Maxeda moet de eigenaar van het voormalige warenhuis van V&D in Deventer tienduizenden euro’s extra betalen. Elizen Vastgoed eiste voor de rechtbank onder meer dat de huur tot het einde van het huurcontract in 2018 wordt doorbetaald, maar krijgt alleen een vergoeding voor de vier dagen dat het pand te laat is opgeleverd.

Maxeda werd vorig jaar al veroordeeld tot het betalen van de huur tot 1 mei 2016, het moment dat de huurovereenkomsten door de curatoren van V&D werden opgezegd. De winkel in Deventer werd echter pas op 4 mei door de curatoren ter beschikking gesteld aan de vastgoedeigenaar, terwijl twee oude opslagplaatsen van V&D niet waren ontruimd.

De late oplevering kost het voormalige Vendex ruim elfduizend euro aan extra huurvergoeding, achtduizend euro aan ontruimingskosten en nog eens een halve ton aan vergoeding voor buitengerechtelijke kosten. Het totaalbedrag van zo’n zeventigduizend euro valt echter in het niet bij de totale eis van zo’n twee miljoen euro, die door Elizen bij de rechtbank in Overijssel was ingediend. Bovendien moeten de kosten van het kort geding door de vastgoedeigenaar worden betaald.

Costes en H&M hebben inmiddels hun intrek genomen in het voormalige warenhuis, dat al deels door Kruidvat werd ingevuld. De eerste twee ketens hebben daarbij een huurvrije periode en investeringsbijdrage van Elizen bedongen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends