Piet Zoomers verkoopt helft van zijn winkels

Piet Zoomers verkoopt helft van zijn winkels

Piet Zoomers verkoopt vier winkels aan branchegenoot Van Uffelen. De vestigingen in Arnhem, Hengelo, Oldenzaal en Zwolle gaan volgende maand over, inclusief personeel, winkelinventaris en de aanwezige collectie.

Piet Zoomers gaat zich richten op grote winkels en zijn webwinkel. Dat betekent dat de aandacht wordt gericht op de zogenoemde Modemall in Wilp en Citymall in Den Bosch. De winkels in Lochem en Enschede blijven voorlopig ook onderdeel uitmaken van het familiebedrijf. De vestiging in Enschede wordt gerund door een franchisenemer.

Piet Zoomers besloot eerder al te vertrekken uit Doetinchem en Apeldoorn. Mede-eigenaar Bas Zoomers stelde onlangs tegenover RetailTrends al het winkelnetwerk continu te evalueren. “In een goede stad blijven we zeker zitten, maar er kunnen ook plaatsen tussen zitten waar we misschien weg gaan als het huurcontract ten einde is”, zei hij in juni.

Het modebedrijf focust voortaan alleen op grote panden voor funshoppen. Zo is er in Wilp en Den Bosch iedere zondag livemuziek. Daarnaast heeft Piet Zoomers de wens om een longtailstrategie te implementeren, om het online aanbod verder uit te breiden. De ambitie is om ‘een soort bol.com of Zalando’ te worden, aldus Bas Zoomers. “Maar dan in het klein, in de niche.”

Voor Van Uffelen is de deal met Piet Zoomers de tweede in ruim een jaar tijd. Vorig jaar maakte de modeketen al een doorstart met elf failliete filialen van HoutBrox, die werden overgenomen van Berden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends