Lesara haalt nog eens veertig miljoen dollar op

Online modeverkoper Lesara heeft bij een nieuwe financieringsronde veertig miljoen dollar opgehaald. Het Duitse bedrijf wil het geld gebruiken om verder uit te breiden in Zweden, Denemarken, Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk.

Het geld komt bij zowel nieuwe als bestaande investeerders in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vandaan. In totaal heeft Lesara nu zestig miljoen dollar aan groeigeld opgehaald. “Deze steun is voor ons zowel een beloning als motivatie om door te gaan, want er is nog steeds veel dat we willen bereiken”, reageert ceo en oprichter Roman Kirsch.

Lesara was vorig jaar goed voor een omzetgroei van 175 procent en telt meer dan anderhalf miljoen actieve klanten in Europa. Het platform telt momenteel honderdduizend mode-en lifestyleartikelen en zegt wekelijks tweeduizend nieuwe stijlen toe te voegen. Hoe groot de omzet exact is, meldt de Berlijnse etailer niet. In oktober vorig jaar bedroeg de jaaromzet nog honderd miljoen euro.

Vorige maand lanceerde Lesara voor het eerst een tv-reclame op de Nederlandse televisie. De online modeverkoper hoopt zo zijn naamsbekendheid en afzet in ons land te vergroten. “Maar we willen vooral dat onze doelgroep meteen weet waar Lesara voor staat”, aldus countrymanager Sander van Bladel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!