Neckermann.com krijgt onafhankelijke bestuurder

Neckermann.com krijgt onafhankelijke bestuurder

Een onafhankelijke bestuurder moet orde op zaken stellen bij Neckermann.com-eigenaar Readen Retail. Dat heeft de Ondernemingskamer volgens Het Financieele Dagblad donderdag besloten.

Er komt ook een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Readen Retail. Er is volgens de rechter mogelijk sprake van belangenverstrengeling. De broers Steenbergen, eigenaren van Readen Retail, hebben eerder dit jaar opnieuw met het Duitse Otto onderhandeld over de licentie voor de naam Neckermann.com. Daarbij werd niet Readen Retail, maar Readen Holding Corporation als contractpartner genoemd, terwijl minderheidsaandeelhouder Axivate Capital niet bij de onderhandelingen werd betrokken. ‘Dit roept vragen op over een mogelijk ongeoorloofd tegenstrijdig belang’, stelt de Ondernemingskamer.

Met de benoeming van een onafhankelijke bestuurder komt de rechter tegemoet aan het verzoek van Axivate Capital, dat al langer in de clinch ligt met de broers Steenbergen. Die zouden er volgens Axivate ‘een puinhoop’ van hebben gemaakt. Bij de Ondernemingskamer bleek Readen Retail geen deugdelijke financiële administratie te hebben en geen maandelijkse rapportages aan Axivate te geven, terwijl dat wel was afgesproken. Ook is er nog geen goedgekeurde jaarrekening over 2016. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!