IKEA koopt klusjesplatform TaskRabbit

IKEA is de nieuwe eigenaar van on-demand platform voor klusjes TaskRabbit. Daardoor kunnen klanten in de Verenigde Staten en Londen straks de hulp van de meubelretailer inroepen bij het in elkaar zetten van meubels.

TaskRabbit is een online marktplaats die consumenten direct in contact brengt met vakmensen voor verschillende werkzaamheden. Het platform is inmiddels actief in veertig Amerikaanse steden en Londen. IKEA-klanten kunnen daar als eerste van de diensten gebruikmaken, maar later worden mogelijk nieuwe landen toegevoegd. Door de urbanisatie en digitale transformatie moet IKEA zich ‘sneller en flexibeler’ ontwikkelen, zegt ceo Jesper Brodin. “De overname van TaskRabbit is een sprong in deze transformatie en stelt ons in staat nog beter in te spelen op de veranderende klantbehoeften.”

IKEA deed in november vorig jaar al een naar eigen zeggen succesvolle pilot met TaskRabbit in Londen. Het platform blijft als een apart bedrijf opereren met zijn huidige personeelsbestand, inclusief ceo Stacy Brown-Philot. De overname wordt naar verwachting volgende maand afgerond. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!