‘De Markthal staat als een huis’

‘De Markthal staat als een huis’

Het offensief van de ondernemers in de Rotterdamse Markthal tegen eigenaar Klépierre zal weinig gevolgen hebben. “Dat juridisch gedoe houdt op en de Markthal gaat steeds beter functioneren” voorspelt directeur Hans de Jong van ontwikkelaar Provast in het Algemeen Dagblad.

De bezoekersaantallen zitten drie jaar na de opening nog altijd boven de prognoses, zegt De Jong. Ook zijn volgens hem bijna alle kramen gevuld en draait de supermarkt goed. “Feitelijk staat de Markthal als een huis.” Het effect van de Rotterdamse vershal noemt hij ‘veel groter dan we ooit hebben kunnen dromen’.

Bijna dertig huurders van de Markthal stapten naar de rechter, onder meer om de servicekosten omlaag te krijgen. De ondernemers liggen al lang in de clinch met Klépierre, maar volgens De Jong ontstaat in de Markthal steeds meer stabiliteit. “Je kunt van alles vinden over het brancheringsbeleid van Klépierre, maar er komen wel steeds nieuwe huurders bij, een goede zaak.”

Tussen Provast en Klépierre loopt ook nog een juridische procedure. De ontwikkelaar liet vorig jaar weten geen vertrouwen te hebben in de Markthal onder de Franse eigenaar, onder meer vanwege de verhoging van de servicekosten. Klépierre op zijn beurt eiste miljoenen aan schadevergoeding van Provast, onder meer vanwege betalingsachterstanden van veel huurders. Hoewel de procedure nog loopt, is volgens De Jong ‘de vrede getekend’. “We hebben allebei een beetje gelijk gekregen.” 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends