Leen Bakker hoeft hoogslapers niet te leveren

Leen Bakker hoeft hoogslapers niet te leveren

Leen Bakker is door de rechtbank in Breda in het gelijk gesteld in de zaak om goedkope hoogslapers. De woonwinkelketen hoeft de bedden niet voor de spotprijs van 24,95 euro te leveren, omdat klanten konden weten dat het om een prijsfout ging.

Leen Bakker verkocht de hoogslapers, die normaal 319 euro kosten, voor de prijs van alleen het matras. Toen de fout in het weekend werd ontdekt waren zo’n duizend bedden verkocht, maar doordat de korting veelvuldig via social media werd gedeeld liep dat aantal rap op. De retailer kreeg de foute advertentie pas op zondagmiddag offline.

Juridisch adviesbureau Aliter Melius spande het kort geding namens honderden klanten aan. Advocaat Chizki Loonstein sprak van ‘een pr-stunt om zo veel mogelijk consumenten naar de site van Leen Bakker te lokken en andere producten te laten kopen’. Hij gaat nog met klanten bekijken of er een bodemprocedure wordt gestart. De rechter liet volgens het Algemeen Dagblad de deur op een kier voor mensen die het bed hadden besteld voordat op grote schaal op Facebook en Twitter werd gedeeld dat het om een prijsfout ging.

Leen Bakker dreigde door de systeemfout voor tien miljoen euro het schip in te gaan. De retailer laat tegenover de NOS weten blij te zijn dat de rechter meegaat met zijn gedachte dat consumenten hadden moeten begrijpen dat er sprake was van een fout. “Het was een stomme fout, maar er was daardoor geen sprake van een geldige koopovereenkomst”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!