'Coolblue springt op juiste moment in New Babylon'

Coolblue doet een goede zet door een flagshipstore te openen in het Haagse winkelcentrum New Babylon. De locatie is goed bereikbaar, terwijl er waarschijnlijk ‘strakke afspraken’ zijn gemaakt over de huur. Dat zeggen retailexperts Frank Quix en Rupert Parker Brady tegenover RetailTrends.

New Babylon laat zich goed vergelijken met de Amsterdamse Zuidas waar Coolblue al een drukbezochte winkel heeft, stelt Quix. New Babylon wordt volgens hem een ‘Zuidaslocatie’ als de Eerste en Tweede Kamer tijdelijk verhuizen naar het naastgelegen kantoorpand van Buitenlandse Zaken. “Je moet niet onderschatten hoeveel mensen dan langs de winkel van Coolblue zullen lopen”, aldus de managing director van Q&A.

Parker Brady denkt dat Coolblue ‘er op het juiste moment inspringt’, nu het kwakkelende winkelcentrum door nieuwe eigenaar Icon Real Estate op de schop wordt genomen. “Ze komen voor een dubbeltje op een A2-locatie, dichtbij het centrum.”

Hoe de winkel van Coolblue eruit komt te zien is nog onduidelijk. Parker Brady wijst als mogelijk voorbeeld naar de beleveniswinkel van Media Markt in Eindhoven. “Je kunt er vanuit gaan dat er nog meer ruimte komt voor service en beleving, grotendeels betaald door de fabrikanten.” Quix kan zich voorstellen dat de winkel wordt opgedeeld in kleine units, waarin de verschillende domeinen van Coolblue worden belicht. “Op die manier kunnen ze de ruimte benutten om te testen voor welke categorie ze buiten New Babylon kleinere winkeltjes kunnen openen.”

Lees meer over Coolblue en de nieuwe plannen van New Babylon op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!